Apple ima planove da zamijeni 13,3-inčni sa 14,1-inčnim MacBookom Pro

Ming-Chi Kuo smatra kako će Apple tijekom ove godine predstaviti 14,1“ MacBook Pro kojim će zamijeniti dosadašnji 13,3“ model.

Čini se kako su Appleu odlučio malčice povećati još jedan laptop iz serije MacBook. Nakon što su to učinili s 15,6-inčnim MacBook Pro modelom, kojeg su razvukli na 16 inča, sada je na red došao i 13,3-inčni model kojeg će razvući na 14,1 inča.

Tako barem u svojim najnovijim prognozama navodi Ming-Chi Kuo, analitičar koji se je do sada pokazao kao relevantan izvor koji je dosta dobro upućen u Appleove planove. No veći ekran nije jedino što bi novi MacBook Pro trebao dobiti, uz nešto veću dijagonalu, dobit će i novu vrstu panela.

Kuo navodi kako će 14,1“ MacBook Pro stići s mini-LED ekranom kojeg će odlikovati viši kontrast, širi spektar boja te druga poboljšanja vezano uz kvalitetu slike. Neke od značajnijih prednosti mini-LED ekrana su manja debljina u odnosu na ostale, zatim manja potrošnja energije te otpornost na burn-in efekt u odnosu na OLED ekrane.

Iako u daljnje tehničke pretpostavke Kuo nije išao, očekuje se kako će Apple pripremiti i druga poboljšanja u odnosu na 13,3-inčni model, primjerice novu tipkovnicu kao što je to učinio i s novim 16-inčnim modelom. Kuo prognozira kako će ove godine navedeni zaslon dobiti i drugi Appleovi uređaji, 16-inčni MacBook Pro (2020), 10,2“ iPad, 7,9“ iPad mini, 12,9-inčni iPad Pro pa čak i 27“ iMac Pro (2020).

Točnog termina predstavljanja navedenih uređaja s mini-LED zaslonima za sada nema, no Kuo navodi kako bi novi iMac Pro trebao stići tijekom četvrtog kvartala 2020. godine.

Izvor: Bug.hr