Prijenosni skener Doxie Go

Prijenosni skeneri nisu nova tehnologija, ali su u posljednje vrijeme doživjeli svoj boom. Za  vrijeme pandemije vezane za COVID-19, kada mnogi od nas rade kod kuće, ovaj prijenosni skener je itekako dobrodošao dio hardvera.

Doxie Go prijenosni skener

Doxie Go je prijenosni skener, manjih je dimenzija i zbog toga je odličan skener aparat za iskoristiti, kada nam pri ruci nije kopir ili skener uredska mašina.

Doxie skener može raditi sken rezolucije 300 DPI. Pogodan je za skeniranje standardnog uredskog formata A4, ali i manjih dokumenata kao što su vizit kartice, razne brošure, uredski notesi i slični manji dokumenti. Za razliku od drugih prijenosnih skenera za dokumente, Doxie Go namijenjen je za korištenje bez diska na računalu. Uključuje 512 MB interne memorije i može pohraniti otprilike 600 skeniranih dokumenata optimalne razlučivosti. Ukoliko vam zatreba veći prostor za pohranu podataka, ručni skener Doxie Go ima utor za SD karticu i priključak za USB podatkovni uređaj.

Nije ovo najbolji uređaj na tržištu, ali je svakako jedan dio uredskog inventara koji će dobro poslužiti svima za rad od kuće. Ako ste se našli u situaciji da posao obavljate od kuće, radite s dokumentima, i imate potrebu nešto da digitalizirate, prijenosni skener je mnogo bolja opcija, nego da kući instalirate profesionalnu kopir/skener mašinu.