Popravke učestalih problema na Samsung S20 smartphone uređaju

Kao i svaki drugi proizvođač smartphone uređaja, ni Samsung nije imun na greške koje se pojave, i koje korisnici primijete nedugo nakon korištenja novog telefona.

Greške softverske prirode zovemo BUG, pa ćemo u ovoj objavi spomenuti najučestalije bugove na S20, S20+ i S20 Ultra modelima.

Poznate greške na spomenutim modelima vjerojatno će biti uklonjene već prilikom prve veće nadogradnje softvera. Dok čekamo nadogradnju i popravke u kodu, možemo se poslužiti nekim trikovima i zaustaviti neželjeno ponašanje aplikacija i samog Androida.

Always-On display stalno aktivira telefon

Samsung Galaxy S20 ima opciju da automatski upali zaslon kada se telefon podigne u ruci. Mnogi korisnici su prijavili grešku, da se zaslon aktivira i kada to ne bi trebao. Drugi su pak korisnici zbunjeni i ne mogu pronaći ovu opciju, da je aktiviraju. Da bi prekinuli ovako ponašanje vašeg S20 uređaja, ili da uključite opciju Lift to wake uradite sljedeće:

Otvorite Settings app (Postavke)
Pronađite pri dnu Advanced Features (Napredne postavke)
Odaberite Motions and gestures
Sljedeće; enable ili disable (uključite ili isključite) Lift to wake opciju

Čitač otiska prsta ne prepoznaje otisak

Pretpostavit ćemo da ste uklonili zaštitnu foliju sa zaslona (senzora) vašeg novog Samsung Galaxy S20 uređaja. Plastična zaštitna folija koja dolazi na novom S20, S20+ i S20 Ultra Samsung uređaju treba se ukloniti da bi zaslon na dodir radio ispravno, pa tako i senzor za prepoznavanje otiska prstiju koji se nalazi ispod zaslona.

Ako ipak nije problem folija koja je ostala na zaslonu, najbolje bi bilo ponoviti skeniranje prsta, pazeći ovaj put da svaki put prst prislonite iz drugačijeg kuta, da senzor najbolje očita i snimi potrebne detalje.

Pokrenite Settings app (Postavke)
Pronađite Biometrics and security
Odaberite Fingerprints
Unesite trenutni sigurnosni kod
Sljedeće; obrišite prijašnji fingerprint (koji ne radi)
Snimite novi fingerprint (Otisak prsta) Add fingerprint

Problem s kamerom Samsung S20

Dosta je korisnika prijavilo problem s kamerom na Samsung Galaxy S20. Na sreću, problem se pojavio na tek kupljenim uređajima, a popravka dolazi s nadogradnjom koju je Samsung pustio nedugo nakon prvih dana prodaje S20, S20+ i S20 Ultra modela.

Samsung Galaxy S20 kamera
Galaxy S20 kamera photo

Moguće je da će nadogradnja ukloniti i vaš problem s kamerom na Galaxy S20 uređaju. Problem je opisan kao loš autofocus, odnosno automatsko fokusiranje objekta kojeg slikamo.

Pokrenite Settings app
Pronađite negdje pri dnu Software update (Nadogradnja sustava)
Odaberite Download and install (Preuzmi i instaliraj)

Ako je dostupno ažuriranje softvera, pustite da se uradi do kraja. Uređaj će se resetirati, a po završetku instalacije nove nadogradnje, isprobajte kameru i provjerite dali je problem s automatskim fokusom uklonjen.

Slučajno pokretanje aplikacija ili rubnog panela

Samsung Galaxy S20 Ultra ima zaslon dijagonale od 6,9“, koji je zaobljen na rubovima, a paneli sa strane pružaju brži pristup aplikacijama koje korisnik konfigurira.

Opcija je svakako korisna, no nekima će smetati učestalo slučajno pokretanje aplikacija s ruba zaslona Galaxy S20 Ultra telefona. Da bi izbjegli takve radnje na vašem novom uređaju, slijedite korake koje pišemo u nastavku:

Pokrenite Settings app (Postavke)
Potražite Display (Zaslon)
Uključite Accidental touch protection toggle

Samsung Galaxy S20 potrošnja baterije

Baterije su svakako poboljšanje na svim novim Galaxy modelima, ali mnoštvo novih opcija, jači hardver i sve bolji zasloni su i jači potrošači. Ipak, baterije su dizajnirane da rade u skladu s potrošačima, ali se vremenom znaju pojaviti problemi s ubrzanim pražnjenjem baterije.

Provjerite status baterije na Battery Usage grafikonu, koji se nalazi u Settings app, unutar Device Maintenance > Battery Option.

Malo pobliže pogledajte grafikon i saznajte koja aplikacija troši bateriju najviše.

Ako je problem sa opcijom Always On Display, slijedite korake:

Otvorite Settings app (Postavke)
Pronađite Lock screen (Zaključavanje zaslona)
Isključite Always On Display

Dodatno, možete smanjiti Display refresh rate na 60Hz.

Pokrenite Settings app (Postavke)
Pronađite Display (Zaslon)
Odaberite Motion Smoothness
Odaberite 60Hz refresh rate i potvrdite na Apply

GPS problemi s mapama na Samsung Galaxy uređajima

Čim su prodati prvi primjerci Samsung Galaxy S20 uređaja, mnogi su korisnici prijavili probleme s GPS lociranjem i pozicioniranjem na mapama. Srećom, u Samsungu su odmah pristupili rješavanju tog problema, koji je na kraju i uklonjen u nadogradnji sustava.

Nadogradite Android na zadnju verziju za Galaxy S20:

Pokrenite Settings app (Postavke)
Pronađite pri dnu Software update (Ažuriranje sustava)
Odaberite Download and install (Preuzmi i ažuriraj)

Ako je ažuriranje dostupno, preuzmite ga i pustite instalaciju. Provjerite dali je problem s GPS-om riješen.

Samsung Galaxy S20 Bluetooth problemi

Problem s povezivanjem Galaxy S20 i Bluetooth slušalica moguće je popraviti na sljedeći način:

Otvorite Settings app (Postavke)
Pronađite Apps (Aplikacije)
Pronađite Bluetooth app i označite je
Odaberite Clear Cache

Čišćenjem Cache sadržaja možete popraviti povezivanje slušalica sa vašim Galaxy S20 uređajem.

Galaxy S20 ne reagira na gore navedene popravke

Nekada jednostavno moramo uraditi kompletno resetiranje sustava. Full Factory Reset je često i zadnja stvar koju želimo uraditi, ali ako se dobro pripremimo, taj proces će proći bez previše problema i komplikacija oko podešavanja našeg Galaxy S20 uređaja.

Napomena: Factory reset nije garancija za popravku neke greške koju ste uočili, ali je često korak koji može da popravi neke softverske probleme.

Prije nego uradite resetiranje sustava, potrebno je uraditi Backup (sigurnosnu kopiju) podataka, posebno vaših datoteka (Fotografije, glazba, dokumenti…).

Galaxy S20, S20+ i S20 Ultra Factory reset uradite na sljedeći način:

Pokrenite Settings app (Postavke)
Na dnu pronađite General management
Odaberite Reset > Factory data reset
Na dnu potvrdite na gumb Reset
Utipkajte vašu lozinku ili potvrdite s otiskom prsta i potvrdite na gumb Delete all

Nadamo se da će neki od savjeta pomoći da uklonite probleme na vašem Samsung Galaxy uređaju. Za neke naprednije opcije, pokušajte na većim smartphone forumima, ili da kontaktirate Samsung podršku, pa možda i da posjetite ovlašteni Samsung servis.