Prijenosnik sa internet preglednikom u sebi Google Pixelbook Go

Smatramo ovaj Chromebook najboljim modelom u 2020.godini, pa da napišemo par rečenica o samom prijenosniku.

Chromebook je uzeo svoj udio u segmentu prijenosnih računala, s jednom bitnom razlikom od ostalih. Naime, dok se drugi prijenosnici oslanjaju na neki od renomiranih, svjetskih, sustava (MS Windows, iOS, Linux…), Google je svoj Chromebook ponudio sa svojim sistemom Chromium.

Radi se o projektu otvorenog koda (koliko je to istina mogli bi raspravljati), koji je usmjeren na internet pretraživanje. Zapravo ga možemo usporediti sa Google Chrome internet preglednikom, koji je dizajniran da radi samostalno, na modelima prijenosnika koje prodaje Google.

Logika kojom se vode u Google kompaniji je jasna: većinu vremena korisnici provedu pretraživanjem interneta, nego što zapravo nešto urade i lokalno na računalu. Mislimo na manje korisnike, koji zaista veliki dio vremena provedu pretražujući po internetu. U tom kontekstu, jedan OS kao što je Google Chromium ima smisla.

Google PixelBook Go

Ako imate potrebu za takvom konfiguracijom, predlažemo da pogledate modele Google prijenosnika, i da razmislite o nabavci jednog takvog uređaja.

Google Pixelbook Go

Ovaj model je trenutno i aktualan, pa ćemo napisati njegove tehničke specifikacije, da vidite što Google nudi svojim korisnicima.

CPU: Intel Core m3 – Intel Core i7
GPU: Intel UHD Graphics 615
RAM: 8GB – 16GB
Prostor na disku: 128GB – 256GB eMMC
Zaslon: 13,3“ Full HD

Prema gornjim specifikacijama možete vidjeti da je hardver odlično konfiguriran, i neće nedostajati snage da laptop radi posao za koji je osmišljen. Strani portali su izdvojili ovaj model kao Best Buy, što znači da nudi najviše u omjeru za cijenu po kojoj se prodaje.

PixelBook Go se prodaje po, recimo to tako, realnoj i pristupačnoj cijeni, što prije nije bio slučaj kod Google prijenosnih modela. Smatramo ovaj Chromebook dobrim izborom za sve one koji većinu vremena provode na internetu, često putuju i imaju potrebu za prijenosnikom. PixelBook Go je lagan, manjih je dimenzija i lako se koristi.

Portali u svojim recenzijama pišu: Chromebook PixelBook Go ima odlično trajanje baterije, jako dobru tipkovnicu, te općenito dobru kvalitetu izrade. Zamjeraju mu cijenu, iako je pristupačniji nego su bili njegovi prethodnici, i nedostatak tehnologije za biometrijsko prijavljivanje.