RCA CAMBIO mini laptop za 2020.

RCA Cambio Purple jedan je od najmanjih laptopa koji se nude u prodaji. Ne samo to, mnogi ga smatraju i najpoželjnijim prijenosnikom ovih dimenzija za kupiti. Cijena je znatno niža od konkurencije, pa da napišemo par rečenica na temu ovog laptopa.

RCA Cambio tipkovnica i tablet
RCA Cambio

Radi se o hibridu, odnosno prijenosniku koji ima odvojiv zaslon od tipkovnice. Opcija je to koja nudi 2 uređaja u jednom: laptop i tablet.

RCA CAMBIO dolazi sa 64-bitnom verzijom Windows 10 sustava. Laptop ima snažnu bateriju, za višesatno korištenje, a u prodaji se nudi u bojama: crna, plava, ljubičasta i roza boja. Ističe se zaslon dijagonale tek 9“, zbog čega i jeste pogodan za ponijeti na put, ili za korištenje u kafiću, na plaži isl…

Tipkovnica je plastična, relativno kvalitetno izrađena sa dva spojnika na gornjoj strani, za koje se hvataju spojnici sa zaslona. Svi priključci i portovi se nalaze na gornjem dijelu (tabletu), a to su: USB 3,0 port, priključak za slušalice, mikro USB port, i mini HDMI.

Gumb za paljenje također se nalazi na gornjem dijelu. Puni se uz pomoć originalnog adaptera, ili pomoću zidnog punjača uz pomoć mikro USB-a.

Kontrole za glasnoću, gumb za resetiranje i utor za MicroSD karticu se nalaze na tabletu, kao i dvije kamere (prednja i stražnja).

Uređaj koristi 802,11ac dual-band Wi-Fi i Bluetooth 4,0 za bežično spajanje.

Rezolucija na zaslonu je 1366×768, sa dosta dobrim kutom gledanja. Prednja kamera je 1MP, što je dovoljno za video poziv.

RCA Cambio Tipkovnica
Tipkovnica

Mini laptop nema hardver na zavidnoj razini, no cijena diktira ovu konfiguraciju. Uređaj je kvalitetan, i više nego dobar za cijenu po kojoj se prodaje. Ipak, neće biti dobar za neke poslovne zadatke, niti profesionalnu upotrebu. RCA Cambio je uređaj koji možete koristiti dok ste na putu i trebate skratiti vrijeme. Dovoljno je dobar za pročitati novosti sa interneta, vidjeti koji video i provjeriti nove E-mail poruke. U prilog ovom uređaju, i sličnima, ide niska cijena, te originalni licencirani Windows 10.

U nastavku ćemo spomenuti neke pozitivne, i neke negativne dojmove za ovaj uređaj.

RCA Cambio je kompaktan i lagan uređaj, koji je lako prenosiv. Odvojiva tipkovnica je odličan dodatak, dobro radi i precizna je. Kada se gornji dio odvoji od tipkovnice, dobili ste tablet sa Windows 10 sustavom. Zaslon je jako dobar, dobrog osvjetljenja i kuta gledanja.

Za primjedbu moramo spomenuti jako slabu preciznost touchpad-a. Srećom zaslon je osjetljiv na dodir, pa je potreba za touchpad-om smanjena. Da bi koristili uređaj, svakako ćete trebati umetnuti microSD karticu, jer podatkovni prostor na laptopu nije dovoljan za Windows 10 + neke aplikacije koje mislite koristiti.

Konfiguracija uređaja:

CPU: Intel Atom
RAM: 2GB
Hard Drive: 32GB
GPU: Intel Z3753
OS: Windows 10